25. DIEL PODCASTU SMEČKA: Psy bez domova, ktoré našli domov! Môžete sa stať dočasným majiteľom psa a partnerom na celý život

V 25. epizóde podcastu Smečka sme mali tú česť privítať Andreu Černú z organizácie Dočasky.cz, ktorá sa venuje dočasnej starostlivosti o psov. V rozhovore sme sa dozvedeli, že v 90 % prípadov sa dočasná starostlivosť stáva pre psov trvalým domovom. Rozprávali sme sa o tom, ako Dočasky fungujú, aké výzvy prináša práca so zvieratami s problematickými skúsenosťami a ako funguje proces adopcie.

Dozvedeli sme sa tiež, že na výzvu na dočasnú starostlivosť zareagovalo do 48 hodín približne 800 ľudí. Andrea zdôraznila, že je dôležité, aby boli ľudia, ktorí sa chcú dočasne postarať o psov, svedomití a pripravení, pretože každý pes potrebuje špecifický prístup a starostlivosť. Podelila sa aj o svoje skúsenosti s výberom vhodných majiteľov a o to, aké dôležité je, aby boli noví majitelia dobre informovaní a pripravení na svojich nových štvornohých členov rodiny.

Odoberajte náš podcast Smečka na YouTubeApple PodcastsSpotify a celé rozhovory si vypočujte na HeroHero.


Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené

Táto lokalita je chránená testom reCAPTCHA a vzťahujú sa na ňu pravidlá ochrany súkromia a podmienky poskytovania služby spoločnosti Google.