KAM SO PSÍKOM, KEĎ IDETE NA DOVOLENKU?

Kam so psíkom, keď idete na dovolenku?

Zatiaľ čo roadtrip do hôr alebo poznávaciu dovolenku po Slovenskej republike môžete absolvovať so svojim štvornohým maznáčikom, do päťhviezdičkového rezortu pri mori len ťažko psíka prepašujete. Pokiaľ teda spriadate plány na dovolenku, ktorú s vami psík nemôže absolvovať, pravdepodobne riešite jedinú otázku – kam s ním?

Keď si kupujeme štvornohého maznáčika, zámerne prehliadame problémy a otázniky, ktoré môžu v novom spolužití vyvstať. Pravdou ale zostáva, že po pár mesiacoch musíme týmto problémom čeliť a nájsť riešenie. K pravdepodobne najčastejšiemu problému patrí to, kto sa postará o psíka, zatiaľ čo my budeme na dovolenke. Pokiaľ si podobnú otázku práve pokladáte, máme pre vás dobrú správu. Existuje hneď niekoľko variantov, vďaka ktorým odcestujete, a zároveň budete mať istotu, že je psík v dobrých rukách.

1. Spýtajte sa rodiny a priateľov
Viete, že poletíte na dovolenku a psíka nemôžete vziať so sebou? Ešte, než si zabookujete letenky, vytočte číslo na svojich rodičov, súrodencov alebo tetu. S troškou šťastia nájdete vo svojej rodine človeka, ktorý ochotne psíka postráži a počas vašej neprítomnosti ho zahrnie láskou a starostlivosťou. Ak sú členovia vašej rodiny starší, majú alergiu na psov alebo sa jednoducho nezvládnu starať o štvornohého tvora, skúste svoju prosbu smerovať na kamarátov. Iste vo svojom okolí nájdete niekoho, kto by so psíkom chcel stráviť týždeň.

2. Strážca psov
Vedeli ste, že existujú ľudia, ktorí profesionálne strážia psíkov? Vlastne ide o také opatrovateľky, ktoré vášho maznáčika vyvenčia, nakŕmia, poškrábajú a pohladia. Pokiaľ nemáte vo svojom okolí niekoho, kto by sa o vášho maznáčika postaral, potom môžete do služby povolať práve strážcu psov. Zadajte si do vyhľadávača toto slovné spojenie a určite na vás vyskočí mnoho profesionálnych stránok, ktoré sa stráženiu psíkov venujú. Len si dajte pozor, aby ste svojho psieho kamaráta nezverili do rúk niekomu, kto k psom nemá vrelý vzťah. Ideálne si teda prečítajte všemožné referencie a stretnite sa so strážcom psov ešte pred tým, než u neho psíka necháte. Uvidíte, či si s profesionálnym strážcom psíkov vzájomne padnete do noty a vzbudí vo vás dostatočnú dôveru.

3. Psí hotel
Nie je psí hotel ako psí hotel. Aj keď si mnoho z nás predstavuje psí hotel ako miesto plné kotercov, minimálneho priestoru a smutných psích očí, v súčasnej dobe nájdeme aj mnoho psích hotelov, ktoré by z fľaku mohli dostať päť hviezdičiek. Pokiaľ teda pre svojho maznáčika chcete tú najvyberanejšiu starostlivosť, poobzerajte sa po luxusných psích hoteloch, ktoré vynikajú nielen čistotou a priestorom, ale aj bohatým každodenným programom. Niektoré psie hotely napríklad ponúkajú pravidelný výcvik, vonkajšie ihrisko, interaktívne hračky a pod. Samozrejme aj v tomto ohľade sa oplatí, keď si prečítate všetky recenzie a psí hotel navštívite ešte predtým, než do neho psíka umiestnite.

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené

Táto lokalita je chránená testom hCaptcha a vzťahujú sa na ňu pravidlá ochrany súkromia a podmienky poskytovania služby spoločnosti hCaptcha.