PES NA SVATBE! POZNÁTE VŠETKY PRE A PROTI?

PES NA SVATBE! POZNÁTE VŠETKY PRE A PROTI?

Väčšina z nás chce stráviť svadobný deň so svojou rodinou a priateľmi. A tak logicky premýšľame, či pomyselnú svadobnú pozvánku „odovzdať“ aj najlepšiemu štvornohému priateľovi. Ak práve svadbu plánujete, zvážte všetky pozitíva aj negatíva toho, keď svadobný deň strávite v sprievode svojho psíka.

1. PSÍ POHĽAD

Každý pes je iný, a tak nemožno s istotou povedať, že všetci psy sú bezproblémovými svadobčanmi. Skúste sa teda vžiť do svojho psíka a odhaľte, či jeho povaha súznie s programom vašej svadby. Máte doma bojazlivého maznáčika, ktorý sa bojí cudzích ľudí? Potom nemá zmysel, aby sa medzi stovkou pozvaných hostí trápil. Viete, že váš psík neustále žobre pri stole a rád skáče na ostatných? Priznajte si, že svadobčania z jeho zlozvyku nebudú dvakrát nadšení. Počúva váš pes na slovo a dokáže aj v nepokojnom prostredí odpočívať? Pripíšte ho na zoznam svadobných hostí! Buďte k sebe úprimní a premyslite, či povaha vášho psa ide ruka v ruke s charakterom svadby. Nikto z nás totiž nechce, aby sa maznáčik na svadbe trápil, stresoval alebo nebol vo svojej koži.

2. NEZLOMNÉ PRAVIDLÁ

Pri rozhodovaní nezabudnite zvážiť aj to, či na miesto obradu a svadobnej hostiny psy môžu. Ak sa napríklad vydávate či ženíte na zámku, je veľmi pravdepodobné, že medzi svadobčanmi štvornohý kamarát byť nemôže. Naopak mnoho rustikálnych statkov alebo stodôl psíkov víta. V ideálnom prípade sa o prítomnosti maznáčika porozprávajte s majiteľom objektu a zoznámte ho s vašim psím kamarátom.

3. ZAOSTRENÉ NA NEBEZPEČENSTVO

Aj keď nechceme maľovať čerta na stenu, rozhodne sa oplatí, keď zvážite, či zvolené svadobné miesto nie je pre psíka akokoľvek nebezpečné. Sú v exteriéri jedovaté rastliny, diera v plote alebo otvorené jazierko, do ktorého by psík mohol spadnúť? Rovnako tak premyslite, či pes dosiahne napríklad na stôl s cateringom, na ktorom bezpochyby budú nebezpečné čokoládové dobroty. A v neposlednom rade zvážte, či medzi hosťami nie je niekto, kto by psíkovi mohol, hoci nechcene, ublížiť. Na mysli máme napríklad „vtipálkov“, ktorí by psíkovi dávali ochutnať alkohol.

4. PREHOVORTE SI S HOSŤAMI

Chápeme, že svojho psíka nadovšetko zbožňujete, avšak nezabudnite, že existujú ľudia, ktorí váš pozitívny názor na psov nezdieľajú. Niektorí majú zo psov panický strach, iní bojujú s alergiou na psie chlpy. A potom sa nájdu takí, ktorí jednoducho psa nemusia. Či tak alebo onak, porozprávajte sa v predstihu so svojimi hosťami a zistite, či im prítomnosť psíka nebude proti srsti. Vďaka tejto včasnej konverzácii sa vyhnete prípadným problémom na samotnej svadbe.

5. MYSLITE NA SEBA

A v neposlednom rade nezabudnite, že svadobný deň je iba o vás a o vašom partnerovi. Je to deň, ktorý by ste si mali užiť a vychutnať do posledného dúšku. Pokiaľ o sebe viete, že by ste o prítomnom psíkovi neustále premýšľali, stresovali sa, či je v poriadku, a odbiehali myšlienkami len k nemu, možno bude lepšie, keď vám spoločnosť na svadbe robiť nebude. Naopak pánkovia, ktorí vedia, že prítomnosť psíka ich upokojí a dodá im úsmev na tvári, môžu psíkovi rovno odovzdať svadobnú pozvánku.

6. „NÁHRADNÝ“ PÁNKO

Rozhodli ste sa, že váš pes nesmie na svadbe chýbať? Potom je kľúčom k úspechu detailné plánovanie. V ideálnom prípade poproste blízku osobu, aby sa počas svadobného dňa premenila na náhradného pána. Je jedno, či požiadate súrodenca, rodičov alebo niekoho zo svadobčanov, podstatné je iba to, aby išlo o osobu, ktorá je zodpovedná a so psíkom sa dostatočne pozná. Tento človek totiž bude za psíka počas svadby zodpovedný a bude sa starať o to, aby sa nič neprihodilo. Samozrejme je dôležité, aby ste zverenú úlohu s danou osobou prebrali a boli si stopercentne istí, že ju táto zverená úloha neobťažuje.

Máte so psíkmi na svatbe tiež nejakú skúsenosť?


Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené

Táto lokalita je chránená testom hCaptcha a vzťahujú sa na ňu pravidlá ochrany súkromia a podmienky poskytovania služby spoločnosti hCaptcha.